Meditation teacher: Rianne Schoenmakers

Rianne Schoenmakers

Mechelen, Netherlands

Als kind, tiener en adolescent, en zelfs in mijn twintiger jaren was ik een enorme zoeker. Dat leidde tot verschillende studies, zoals 3 jaar vertaalkunde aan de Universiteiten van Amsterdam en Antwerpen en 4 jaar Kunstakademie Tilburg. Daarna ben ik gaan reizen en werken in het buitenland, waar ...

more

Als kind, tiener en adolescent, en zelfs in mijn twintiger jaren was ik een enorme zoeker. Dat leidde tot verschillende studies, zoals 3 jaar vertaalkunde aan de Universiteiten van Amsterdam en Antwerpen en 4 jaar Kunstakademie Tilburg. Daarna ben ik gaan reizen en werken in het buitenland, waar ik in 1988 begon met mediteren. Het was een moeilijke en roerige periode in mijn leven. In 1999 kwam de grote ommekeer toen ik kennismaakte met de boeddhistische psychologie. Voor mijn gevoel leerde ik mezelf toen pas echt kennen. Het voelde als thuiskomen. En ik vond het spectaculair.

Dat wilde ik anderen ook doorgeven. Na een zoektocht van wat jaren vond ik de prachtige opleiding Mindful Coachen aan de Academie voor Open Bewustzijn van Dorle Lommatzsch. Daar groeide ik verder en leerde ik de boeddhistische psychologie verbinden met een westerse methodiek.

Ik startte als zelfstandig ondernemer naast mijn vaste baan als projectleider en coördinator in een groot algemeen ziekenhuis. Deze baan heb ik in 2014 opgezegd om me geheel te kunnen wijden aan mijn passie.

Daarna volgde het traject tot categorie 1 mindfulness trainer en de trainersopleiding van de Mindful Self Compassion (MSC) training van Kristin Neff & Chris Germer, en de jongerenvariant hiervan, de Making Friends with Yourself (MFY) van Karen Bluth & Lorraine Hobbs. Deze zelfcompassie trainingen hebben me doen inzien dat dat onderdeel van mindfulness een belangrijke, zo niet belangrijkste, sleutel tot geluk is. Ik heb zelf het programma Kindfulness geschreven voor artsen, hulpverleners en onderwijs. Intussen geef ik coaching, workshops en trainingen op open inschrijving, en bij bedrijven, gezondheidszorg en onderwijsinstellingen.

Creativiteit blijft een belangrijke rode draad in mijn leven, en ook belangrijk hoe ik mijn dagelijkse werkzaamheden invul. Het leven is voor mij een leerproces wat nooit ophoudt; dat is wat het leven zo mooi maakt.

Mijn passie is mensen in verbinding te brengen, met zichzelf en met anderen. Dat maakt aantoonbaar gelukkiger. Ik word blij als ik zie dat mensen in beweging komen en groeien door de aangeboden coaching of training. Ik voel me heel dankbaar dat ik van dichtbij zulke moedige en intieme processen mag meemaken.

Ik woon samen in het prachtige limburgse heuvelland en heb twee volwassen dochters. Ik houd van reizen, wandelen, fietsen, (dans)theater, (filmhuis)films, en zit in een leesclubje. Ik zing ook graag, maar vooral als ik alleen in de auto zit;-).

11k

Plays

4k

Meditators

2k

Hours

8 Tracks
LIVESTREAM · Rianne Schoenmakers
Meditations by Rianne Schoenmakers

8 Tracks

Meditation name: Compassievolle Bodyscan
Compassievolle Bodyscan · 20:26
2k plays · Rianne Schoenmakers
Meditation name: Compassie Geven en Ontvangen
Compassie Geven en Ontvangen · 09:45
489 plays · Rianne Schoenmakers
Meditation name: Compassievolle Metgezel (MSC)
Compassievolle Metgezel (MSC) · 11:35
346 plays · Rianne Schoenmakers
Meditation name: Ademmeditatie Met Buitengeluiden
Ademmeditatie Met Buitengeluiden · 14:08
525 plays · Rianne Schoenmakers
Meditation name: Liefdevolle Vriendelijkheid voor Onszelf
Liefdevolle Vriendelijkheid voor Onszelf · 10:37
1.1k plays · Rianne Schoenmakers
Meditation name: Verzachten-Troosten-Toelaten
Verzachten-Troosten-Toelaten · 07:18
3.2k plays · Rianne Schoenmakers

Download our free app to follow Rianne Schoenmakers

Home to more than 4,000,000 meditators, Insight Timer is rated as the top free meditation app on the Android and IOS stores.